Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Karfiol felfújt

Nagyon szép karfiolok vannak a piacon érdemes kicsit változtatni a jól bevált rakott karfiolon.

1 fej karfiol
15 dkg kolbász
3 keménytojás
4 nyers tojás
5 dkg vaj
3 dl tej
2 ek liszt
5 dkg reszelt sajt

szerecsendió
bors

A karfiolt szedjük rózsáira és sós, szerecsendióval ízesített vízben főzzük félig puhára. Szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet és ha kezd színesedni öntsük fel a tejjel. Forraljuk fel, hogy besűrűsödjön, közben sózzuk borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót. Ha kihűlt keverjük el benne a tojások sárgáját és óvatosan adjuk hozzá a  fehérjék keményre vert habját. Forgassuk bele a karfiolt, a negyedelt keménytojást és karikázott kolbászt. Öntsük kivajazott és morzsával beszórt tűzállóba és 180 fokon süssük fél órán át. Szórjuk a tetejére a sajtot és tegyük vissza a sütőbe, amíg ráolvad és pirulni kezd.


 

Szóljon hozzá!