Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Sárga rakott karfiol

A rakott karfiol az a recept, amiben a kevéssé zöldségpusztító családtagok is megeszik a karfiolt. Éppen ezért ismétlődően előfordul a menünkben, ennek megfelelően variálva. Ez most a hústalan verzió volt, amit egy apró trükkel színesebbé, látványosabbá tettem.

1 fej karfiol
6 tojás
2 ek liszt
1 kis pohár tejföl
só, szerecsendió, kakukkfű, majoranna, snidling

A karfiolt rózsáira szedve, fele tej, fele vízben, kis sóval és szerecsendióval főzzük meg. A leszűrt rózsákat tegyük kikent, kimorzsázott jénaiba. A tojásokat főzzük meg keményre, és aprítsuk fel. Én hosszában négy gerezddé vágom, majd keresztbe két- háromfelé. Szórjuk rá a karfiolra.  A lisztből pici olajon, kevés tejjel főzzünk sűrű besamelt. Keverjük bele a tejfölt és az apróra vágott fűszereket. Simítsuk rá a karfiolra és forró sütőben süssük, amíg a teteje színesedni kezd.

A trükk pedig annyi volt, hogy a karfiol főzésekor kurkumát tettem a tejes vízbe, ettől ez a fehér alapon fehér étel látványosabb lett.


 

Szóljon hozzá!