Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Citromos halfilé édesburgonyával

Bármilyen halfiléből elkészíthető ez a recept, most pangasius volt a fagyasztóban. Ez lehetne a kezdő halevők kedvence, abszolút szálkamentes, nem erősen halízű, ugyanakkor kellemesen omlós, szaftos húsa van. Nem túl kiadós, egy kilós zacskónyit két jó étvágyú ember úgy tüntet el, hogy nem fekszi meg a gyomrát.

A halfilét előző nap érdemes áttenni a fagyasztóból a normál hűtőbe. Vegyük ki a zacskóból, kicsit sózzuk meg és locsoljuk meg fél citrom levével, így mire kiolvad, finoman átjárja a savanykás íz. Fektessük a tepsi aljába a kinyomott citromok karikára vágott héját és tegyük rá a halfiléket. Készítsük el a mártását. A citromok kifacsart levét, 2-3 ek olajjal, 3 gerezd fokhagymával, citromfűvel, fél citrom reszelt héjával, gyömbérrel, késhegynyi fahéjjal, fehérborssal, 1 tk mézzel turmixoljuk simára. Adjunk hozzá 2 dl tejszínben elkevert 1/2 ek keményítőt és öntsük rá a halra. Közepes lángon süssük kb. 30 percig. Időnként érdemes kihúzni a tepsit a sütőből és kanállal meglocsolni a halat az alatta összegyűlt szafttal.

A körethez vágjuk ketté az alaposan megmosott édesburgonyát és vágjuk be a húsát. A vágásfelületeket sózzuk meg, szórjunk rá pici gyömbért és kenjük meg fokhagymás olajjal. Negyed órával a hal előtt tegyük be a sütőbe, hogy egyszerre puhuljanak meg. A megpuhult húsát, a sütőtökhöz hasonlóan kifordíthatjuk, kikanalazhatjuk a héjából.


 

Szóljon hozzá!