Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Juhtúrós tojáskrém kenyérre, mártogatni

Reggelire, amikor gyorsan kell valami, de iskolai tízóraira is, ami biztos nem romlik meg, még ha hazafelé jut is eszébe megenni.

25 dkg juhtúró
5 dkg vaj (ha száraz a túró, több)
5 keménytojás
fokhagyma
hagyma, ha lehet újhagyma
fehérbors

Főzzük meg a tojásokat, hűtsük ki és hámozzuk meg. Tegyük a juhtúrót a forgókésesbe. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, nyomjuk bele a fokhagymát és reszeljük bele a hagymát. Ha nem zavar, hogy darabos marad, csak késsel aprítsuk össze. Ha újhagymát kaptunk, azt vágjuk vékony karikákra, de ne tegyük még bele. Borsozzuk meg, és ha szeretjük egy kanálka mustárt is adjunk hozzá. Alaposan dolgozzuk simára a krémet. Ha nagyon száraz a túró, kanalanként adjunk hozzá egy kis tejfölt. Attól függően, hogy mennyire volt sós a juhtúró, sózzuk meg. A végén, kézzel keverjük bele az újhagyma karikákat és a villával összetört tojásokat. Ha teljesen sima krémet akarunk, a tojásokat is dolgozzuk bele a géppel.


 

Szóljon hozzá!