Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Joghurtos padlizsánsaláta

A padlizsán remekül beilleszthető a legtöbb fogyókúra menüjébe. Változatosan elkészíthető, akár húsos fogások helyett is tálalható. Ez a saláta könnyű vacsorának is megteszi.

3 karcsú padlizsán
3 dl (házi) joghurt vagy kefir
só, bors, fokhagyma
pár evőkanálnyi olaj

A padlizsánokat megmossuk, levágjuk a szárát és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Ízlés szerint meghámozzuk vagy rajtahagyjuk a héját.

A szeletek vékonyan (ecsettel) bekenjük olajjal. A padlizsán nagyon sok olajat magába tud szívni, így megelőzhetjük, hogy túl nehézzé váljon. Teflonos serpenyőben, erős lángon mindkét oldalról alaposan megpirítjuk a szeleteket. Figyeljünk oda rá, hogy a közepe se maradjon nyers. A már megsült oldalára borsot darálunk.

A joghurtot simára keverjük a sóval és a fokhagymával. Jól záródó dobozba öntünk egy kis joghurtot, belefektetjük az első réteg sült padlizsánt. Meglocsoljuk a fűszeres joghurttal és addig folytatjuk a rétegzést, amíg el nem fogy a padlizsánunk. A tetejét bőven meglocsoljuk a joghurtos öntettel. Gondosan lezárva legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.

Másnapra a padlizsán sok nedvességet magába szív a joghurtból, besűrítve a mártását. paradicsom kockákkal és / vagy finomra vágott zöld fűszerekkel tálaljuk.


 

1 hozzászólás: Joghurtos padlizsánsaláta

 • Nem tudom, van-e már ilyenetek, de szeretném a blogotokat egy “kreatív blogger” díjjal kitüntetni.
  A díj szabályai:

  1. Meg kell köszönni annak, aki adta.
  2. A logót ki kell tenni a blogra.
  3. Be kell linkelni, aki adta.
  4. Tovább kell adni 7 blognak
  5. Be kell linkelni a kitüntetett blogokat
  6. Megjegyzést kell hagyni náluk
  7. El kell árulni 7 dolgot a blog írójáról/íróiról

  Részletek itt: http://drobekvilaga.blogspot.com/

Szóljon hozzá!