Könnyű vacsorára készült ez a rakott karfiol. Szokatlanul finom a rákerülő besamell medvehagymás ízesítésétől volt. A receptje ennek megfelelően ismerős lehet.
Egy fej karfiolról vágjuk le a zöld leveleket, szedjük szét rózsáira és alaposan mossuk meg, hogy se homok, se lakó ne maradhasson benne. Sós, pici szerecsendióval ízesített vízbe tegyük fel főni. Ne főzzük nagyon puhára, csak amolyan al dente-re, hiszen a sütőben is puhul még.
Közben főzzünk meg néhány tojást, keményre. Hűtsük le és hámozzuk meg. Egy mélyebb serpenyőben pirítsunk meg egy kis olajon két evőkanál lisztet, épp csak halványsárgára. Öntsük fel hideg tejjel, és keverjük simára. Annyi tejet öntsünk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűn folyós legyen. Sózzuk meg, szórjunk bele pici fehérborsot, szerecsendió virágot. Még a szezonjában leturmixoltunk kis olajjal sok-sok medvehagyma levelet, és betettük a mélyhűtőbe. Az olaj miatt nem fagyott nagyon keményre, evőkanállal lehet kaparni belőle. Ebből kevertünk két-három kanállal a besamellbe. Egy kiolajozott jénaiba rakjuk le a karfiol rózsákat, közéjük szórva a nagyobb kockákra vágott keménytojást. Öntsük nyakon a besamellel és 150 fokon süssük, amíg színt kap. A medvehagyma kedvéért most lemaradt a sajt a tetejéről, hogy szebben látsszon a színe.
Beszélgetés