Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Mogyorós gombafelfújt brie sajttal

Aki megnézi hány gombás receptet tettem már fel, láthatja, hogy közeli jó viszonyban vagyunk vele. Változatosan készíthető el, hamar megvan és finom. Ez egyike a legjobbaknak, főleg ha sikerül az erdőn gombát szednünk, és így vegyes erdei gombából készíthetjük el.

0,5 kg gomba
1 fej finom hagyma
2 dkg vaj
5 dkg mogyoró
4 tojás
1 dl sűrű tejszín
10 dkg érett brie vagy camembert sajt

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A hagymát aprítsuk finom kockára, a mogyorót daráljuk meg. Én egyszerűen bedobom a gerezdekre vágott hagymát és a mogyorót a forgókésesbe, és kevés olajjal finomra aprítom. Nem zavar, ha egy-egy mogyoródarabkát el kell rágjak. Kevés vajon dinszteljük meg a hagymát, dobjuk rá a gombát és pároljuk 10 percig. A tojások sárgáját keverjük simára a tejszínnel, adjuk hozzá a gombát és a hűtőből kivéve kockákra vágott sajtot. A fehérjéből verjünk nagyon kemény habot és óvatosan keverjük a felfújtba. Kivajazott és morzsával behintett tálba töltve süssük 200 fokon kb. 25 percig. Valami salátával könnyű vacsoraként is tálalhatjuk.


 

Szóljon hozzá!