Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Mandarinos, gombás halfilé

A leveshez hasonlóan ezt se én főztem. A  minap kiolvasztott pangasius filé másik feléből készült könnyű vacsora.

A képről ugyan lemaradt, de köretnek volt hozzá sárga rizs is.

A mézes, gyömbéres, mandarinos ízesítés remekül bevált, még nálam is, pedig úgy tudom magamról, hogy nem szeretem húsfélék mellé a gyümölcsös, édeskés ízeket. Ez biztos azért volt finom, mert nem hús, hanem hal. 😉

A megborsozott és citrommal megcsepegtetve kiolvadt halfiléket megsózta és hagyta állni benne, amíg előkészítette a zöldségféléket a leveshez és ehhez.

Teflon serpenyőben pici olajon karamellesre pirított két evőkanál mézet. A filéket papírtörülközővel leitatta majd mindkét oldalán 2 – 2 percig pirította, hogy színesedjen a mézes mázban. Áttette a halakat egy kivajazott jénaiba, a serpenyőben pedig zsírjára sütötte a mártást. Belereszelt egy diónyi gyömbért, beleszórta egy fél citrom vékonyan lehámozott héját, metéltre vágva és megszórta szegfűborssal. Egy perc alatt összemelegítette, és rátette a gombát, amit nagy lángon pirított, hogy ne engedjen sok levet. 3 – 4 perc múlva felöntötte egy deci rozé borral, és beleszórta a mandarint, aminek a gerezdjeit még összevágta egy kicsit. Nagyjából elforralta a levét, megszórta 2 teáskanál keményítővel és felöntötte 2 dl tejszínnel. Ezt a ragut ráöntötte a halra és a sütőben, 150 fokon, negyed óra alatt összemelegítette.

Én meg jólesően bevacsoráztam belőle, és most felírtam a receptet, nehogy elfelejtsük, mert ismétlésre érdemes.


 

Szóljon hozzá!