Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Citromos csirkeleves

Ez is kellemes savanykás, igazi hőséges időkre való recept. A csirke húsát elcsipegetve már nem is kell mellé másik fogás.

Egy egész csirkét kuktába teszünk, felöntjük vízzel, hogy jól ellepje. Sózzuk, borsozzuk és beledobunk pár csíkot a citrom vékonyan hámozott, sárga héjából. Puhára főzzük, majd kivesszük egy tűzálló tálra, és ha megtaláljuk, horgásszuk ki a citromhéjakat is. Alufóliával betakarva melegen tartjuk, vagy ha úgy jobban szeretjük, forró sütőben gyorsan megpirítjuk. A levesbe belefőzünk egy kis pohár rizst. Miközben puhul, elkészítjük a citromos habarást. Két villával felvert tojásba belenyomjuk egy citrom levét. Kevergetve hozzákanalazunk a levesből, hogy átmelegedjen, majd a levesbe keverjük. Már ne forraljuk fel, nehogy összeugorjon. Tartalmas, a rizstől sűrű levest kapunk, amihez megehetjük a csirke húsát. Nem elírás, a leves tényleg nincs bezöldségelve. Lehet úgy is, de az már egy másik recept. Zsírszegény étel, a rizs kihagyásával még szénhidrátkerülő diétába is beleilleszthető.


 

Szóljon hozzá!