Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Citromos halfilé – könnyű ebéd lábadozó gyomorba

Ha rosszabbul nem leszek, csak megmaradok. A tegnapi gyógypempő után már valami komolyabb dologra is ráéheztem. Egy takarékra tett gyomrot nem lenne szerencsés mondjuk egy velős pacallal bemelegíteni – nincs is idehaza – kiszedtem egy zacskó pangasius filét a fagyasztóból. Azon fagyottan tekertem rá színes borsot és megcsepegtettem citromlével, majd macskaálló módon lezárt műanyag dobozban hagytam kiolvadni.

Kezelhető méretű darabokra vágva tepsibe tettem. 2 dl tejszínbe – ok, tudom, hogy kefirbe illett volna, de abból nem áll néhány doboznyi tartalék a kamrapolcon – belereszeltem az alaposan megcsutakolt citrom héját, belenyomtam egy gerezd fokhagymát, megszórtam kakukkfűvel és citromfűvel, végül belekevertem egy teáskanál keményítőt. Ezt a pacsmagot szépen eloszlattam a halon, és 180 fokos sütőben színesedésig sütöttem, ami kb. 20 perc volt.

Eléggé el nem ítélhető módon, a mártásos halhoz krumplipürét ettem.


 

Szóljon hozzá!