Ha rosszabbul nem leszek, csak megmaradok. A tegnapi gyógypempő után már valami komolyabb dologra is ráéheztem. Egy takarékra tett gyomrot nem lenne szerencsés mondjuk egy velős pacallal bemelegíteni – nincs is idehaza – kiszedtem egy zacskó pangasius filét a fagyasztóból. Azon fagyottan tekertem rá színes borsot és megcsepegtettem citromlével, majd macskaálló módon lezárt műanyag dobozban hagytam kiolvadni.
Kezelhető méretű darabokra vágva tepsibe tettem. 2 dl tejszínbe – ok, tudom, hogy kefirbe illett volna, de abból nem áll néhány doboznyi tartalék a kamrapolcon – belereszeltem az alaposan megcsutakolt citrom héját, belenyomtam egy gerezd fokhagymát, megszórtam kakukkfűvel és citromfűvel, végül belekevertem egy teáskanál keményítőt. Ezt a pacsmagot szépen eloszlattam a halon, és 180 fokos sütőben színesedésig sütöttem, ami kb. 20 perc volt.
Eléggé el nem ítélhető módon, a mártásos halhoz krumplipürét ettem.
Beszélgetés