Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Mediterrán halfilé – kapott recept

Első közös Karácsonyukon elsült a Fiam keze, ezzel megalkotva az azóta kötelező karácsonyi vacsorát. Menyem nem enged a karácsonyi halfiléből, de szerintem év közben is akárhányszor hajlandó lenne megenni. A receptet, elnevezésével együtt, és a képet is e-mailben kaptam, a közzétételre szóló engedéllyel, vagy inkább felszólítással. 😉

Innentől az idézet:

Az alapja valami halfilé. A fotón tengeri tőkehal van, de gyakorlatilag bármi lehet. Jelen esetben 420 g-os csomagolásban, amit Kicsim majdnem meg is evett. A gyerekek csak minimális kárt tettek benne.
Kell még néhány szép narancs, 1-2 citrom, vaj és dió.
A halat sóval, borsika- és citromfűvel bedörzsöljük.
Egy tetszőleges hőálló tálba lerakunk annyi halat, hogy elfedje a talpát.
Erre rakunk narancs és citrom karikákat. Nem érdemes túl vastagra karikázni, de persze ízlés kérdése az egész.
Végül megszórjuk aprított dióval, öntünk alá pár korty bort (ez most tokaji hárslevelű volt) és megloccsintjuk olvasztott vajjal.
Szükség esetén több réteg is rakható egymásra.
Az egészet belökjük a sütőbe és 180 fokon kb. 20-30 percig (vagy amíg jó nem lesz) sütjük. A sütési idő erősen függ a sütőtől és a sütendő mennyiségtől.


 

2 hozzászólás Mediterrán halfilé – kapott recept

Szóljon hozzá!