Próbáljunk apró, vékony, keményhúsú padlizsánokat venni, tudom, nem lesz könnyű. Mossuk meg, töröljük szárazra, és sütőpapírra téve, 200 fokos sütőben süssük fél órát, hogy megpuhuljon. Vegyük ki, takarjuk be 5 percre fóliával, hogy megereszkedjen a héja, és könnyebben lehúzhassuk. Hagyjuk kihűlni és vékonyan szeleteljük fel.
Az öntethez 5-6 gerezd fokhagymát keverjünk el 5 ek jóféle olajjal, 5 dkg darált dióval, 2 ek salátaecettel, sóval, borssal és egy csokor finomra vágott petrezselyemzölddel. Keverjük hozzá a tepsi alján összegyűlt padlizsánszafot is.
Egy jól záródó tálba rétegezzük le a padlizsán szeleteke, rétegenként meglocsolva az öntettel. legalább egy éjszakára tegyük a hűtőbe összeérni, viszont idejében vegyük ki belőle, mert finomabb szobahőmérsékleten. Grillezett, rostonsült húsok mellé remek köret.
Beszélgetés