Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Zsenge tökfőzelék, kis csavarral

Most már nem csak tölteni valóan zsenge, apró tököcskék vannak a piacon, hanem gyalulhatóra nőttek is. Kedvenc savanyúságosunknál mindig van egészen frissen gyalulva is, így aztán különösebb munka nélkül főzhető meg ez a villámgyors főzelék.

Ezen most egészen hagyományos fasírtgolyók voltak, de hústalan napokra a gombafasírt lehet az igazi feltétje.

1 kg gyalult tök
1 paradicsom
1 kisebb zöldpaprika
1 fej hagyma
késhegynyi pirospaprika
1 evőkanál borecet
1 csokor petrezselyemzöld

2 dl tejföl
2 evőkanál liszt

A reszelt vagy a forgókésesben egész finomra aprított hagymát, kevés olajon pároljuk üvegesre. Szórjuk rá a pirospaprikát és azonnal tegyük rá a tököt, amit sózzunk meg és saját levén pároljuk. Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot és a paprika csíkokat is. Öntsük rá a borecetet, ez segít egyben tartani a tök szálakat.

Amikor megpuhult, amihez nem kell több 8-10 percnél, szórjuk meg a petrezselyemzölddel és a tejfölben elkevert liszttel habarjuk be. Egy rottyantás után már tálalhatjuk is. Keményvonalas tökfőzelék rajongók másnap reggel a hűtőben járnak rá.


 

Szóljon hozzá!