Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Zöldségkrém leves tortilla chips betéttel

Ismerős a helyzet? Kéne valamit enni, de nem vagyunk igazán éhesek. Talán valami könnyűt.

Ilyenkor hamar jut eszembe valami leves. Valami, kicsit sűrűbb, tartalmasabb, ami anélkül intézi el azt a kis éhséget, hogy megfeküdné az ember gyomrát.

Hűtő és fagyasztó leltározása eredményeképp előkerült egy fél zacskó vegyes zöldség, és ezzel a mit egyek kérdés el is dőlt. Innentől kezdve kb. 10 perc, és lehetett asztalhoz telepedni.

25 dkg fagyasztott vegyes zöldség
1 evőkanál házi ételízesítő
1 evőkanál tejföl
só, bors

Tegyük oda főni a zöldséget annyi vízben, hogy bő ujjnyira ellepje. Szórjuk bele az ételízesítőt. A fagyasztott zöldségeket leforrázták, előfőzték, mielőtt hidegre tették, így hamar megpuhulnak. Amikor elég puhának érezzük, tegyük bele a tejfölt, sót, borsot és a botmixert, amivel turmixoljuk simára. Ha maradt a konyhaasztalon egy zacskó alján tortilla chips, tegyük a levesre betétnek.


 

Szóljon hozzá!