Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Zöldbab medvehagyma pestoval

Édesanyám nagyon szerette a pirított morzsás zöldbabot, de nem tudott fellelkesíteni iránta, unalmas receptnek találtam. Nagyon friss, zsenge zöldbabot kaptunk, semmi szálkája se volt. Épp csak a végét levágva, sós vízben megfőztük. Nem túl puhára, ha tészta lenne azt mondanám rá, hogy al dente. Miközben a paszuly fődögélt, egy jénaiban elkevertünk egy kis zsemlemorzsát olajjal, majd be vele a mikróba. Közben kétszer megkeverve szépen megpirult.

Még tavasszal nagyobb mennyiségű medvehagymát szedtünk, egy része pestoként végezte a fagyasztóban. Mivel olajos, nem fagyott kemény tömbbé. Ebből kapartunk pár kanállal egy tányérra és egy pillanatra ezt is megmikróztuk, hogy folyékonyabbá váljon. A morzsát elterítettük a tál alján, rá fejenként egy marék főtt babot és két evőkanálnyi pestot. Már csak a díszítése volt hátra kis morzsa szórással és két pötty tejföllel. Előételként, leves helyett ebédeltük meg.


 

Szóljon hozzá!