Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Zacskós csirkecomb citromfűvel illatosítva

Minden fogyókúrázók visszatérő étele a csirke. Sok ötlet kell ahhoz, hogy ne váljék unalmassá. Ezt a fantasztikus illata teszi különlegessé, miközben semennyi hozzáadott zsiradékot sem tartalmaz.

Búsult néhány csirkecomb a hűtőben, amit úgy vettem, hogy majd a héten csinálok belőle valamit. A hétközi időbeosztásnak megfelelően nem sok időm volt rá. Reggel összekészítettem és visszatettem a hűtőbe. Vacsora előtt csak át kellett tegyem a  légkeverősbe, és mire mindenki hazaért és lenyugodott, lehetett tálalni.

csirkecomb
nagy maréknyi citromfű
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, fehérbors, szemesbors

Mivel a csirkehús elég könnyen romlik, az ilyen “nem tudom mikor kerül sorra” adagokat bepácolom. Néhány deci vízben felforralok tucatnyi szemesborsot, majd beledobom a megpucolt hagymát és a fokhagyma gerezdeket. Lezárom a tűzhelyt és hagyom kihűlni. Annyi hideg vizet öntök hozzá, hogy majd teljesen ellepje a húst. Literenként 4-5 dkg sót oldok fel benne. Nem kell megijedni, azért kell ennyi, hogy ne kiázzon a hús, hanem bevegye a levet. Ráöntöm a húsra és egy éjszakára beteszem a hűtőbe. Most úgy alakult, hogy majd’ három napot töltött a lében. Ilyenkor a sós páclé leöntése után egy-két órára tiszta vízbe áztatom, hogy ne legyen túl sós, a felesleg kiázzon belőle.

Elővettem a sütőzacskót, elrendeztem benne a combokat. Téptem egy nagy marék citromfüvet, megmostam és betette a zacskóba. lezártam és ment a hűtőbe.

Este csak áttettem a hideg sütőbe, és 180 fokon 30 perc alatt megsült. A fólián át megnyomva érezni, hogy ha már omlós. Felvágtam a zacskót és grillre állítva kicsit megpirítottam a bőrét.


 

Szóljon hozzá!