Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Ünnepi saláta Húsvétra

Ez a tél végi, tavasz eleji időszak a saláták szempontjából is ínséges.

A savanyú káposztát, almát, kínai kelt már unottan szemléljük, az igazi primőrök pedig még váratnak magukra. A legtöbb salátának valót messziről szállítják ide, ami az árukon is tükröződik. Ünnepre készülve ez kicsit háttérbe szorul, ilyenkor könnyebben megengedünk magunknak ezt – azt, még pár szem epret is.

Az ilyen salátaféléknek nincs is igazán receptjük, nevetséges lenne leírni 15 dkg ilyen hozzávalót, 20 dkg olyant. Ha egyszer az a fej saláta nem tudja, hogy pont mennyinek is kéne lennie, engedjük inkább szabadon a fantáziánkat, nagyon nagyot nem hibázhatunk.

Ez a saláta zöld jégsalátából, bordó radicchioból, néhány koktélparadicsomból készült. A megmosott és lecsepegtetett levelek darabokra tépve kerültek a salátás tálba. A negyedbe vágott koktélparadicsomok és egy marék, durvára vágott dió következett.

Kevés finom ecetből és olajból készült az öntet, ehhez dióolaj, balzsamecet és málnás ecet került. Kevés apróra vágott snidling és nagyobbra kockázott feta sajt zárta a hozzávalókat. Alapos keverés és fél óra érlelődés után, a tálkákban pár szem vágott eper lett a dísze, elvégre kevés finomabb dísz van az epernél.


 

Szóljon hozzá!