Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Tüzes boros csirkemell

A csirkemell érzékeny lélek, kellő tisztelettel kell bánni vele. Ha nem nyerjük el tetszését, hamar megbüntet egy száraz, ízetlen fogással.

Ennél a gyönyörűségesen nyáridéző színű receptnél ez nem fordulhat elő olyan könnyen, hiszen bőséges szaftban úszik, és ennyi fűszerrel ízetlen se maradhat. A tüzességét ne bízzuk a borra, gusztusunk szerint pakoljunk bele a csípős fűszerekből is.

60 dkg csirkemell filé
2 dl fehérbor
4 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
só, fehérbors, curry por, csípős paprika, (friss) chili

Vágjuk kockákra a húst és egy serpenyőben, kevés zsiradékon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott chilit és fokhagymát, majd rövid pirítás után öntsük fel a borral. Sózzuk, fűszerezzük, és csendesen főzve pároljuk puhára. Öntsük hozzá a tejszínt és óvatosan forraljuk fel vele. Kóstoljuk meg és utóízesítsük. Azonmód tálaljuk, egyszerű főtt rizzsel.


 

Szóljon hozzá!