Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Töltött gombafejek grillen

Grillezni jó dolog, főképp ha jó társaság is összejön erre az alkalomra. Egyik kedvencem, a könnyű műfajban a töltött, sült gombafej. Minimálisan több munkával, inkább csak több odafigyeléssel, készíthetjük több variációban, ezzel a társaság húskerülő tagjaira is gondolva.

A gombát inkább csak törölgessük le egy papírtörővel, csak akkor öblítsük le gyorsan, ha nagyon piszkos. Szivacs módjára képes a vizet magába szívni, amit nem győzünk majd a sütés közben elgőzölögtetni. Törjük ki a gombák szárát, és tegyük el, remek gombakrém levest csinálhatunk belőle. A kalapokat szórjuk meg egész kevés borssal, és bőkezűbben kakukkfűvel, majd tegyük bele a tölteléket. A klasszikus recept szerint ez juhtúró, esetleg egy kis fokhagymával elkeverve. A megtöltött gombafejet csavarjuk egy szelet hajszálvékony szalonnába, és süssük meg.

A töltelék készítésénél szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Egy darabka sajt már ugyanúgy töltelék, mint a fűszerezett tehéntúró, de készült már apró kockákra vágott, fűszeresen párolt zöldségraguval is. A szalonnát helyettesíthetjük egy sajtszeletkével is, de akár fedetlenül is megsüthető.


 

Szóljon hozzá!