Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Tojáskrém uborkával

Az egyik leginkább változatosan használható alapanyagunk a tojás. Túl azon, hogy rendkívül értékes táplálék (már koleszterin szempontból is rehabilitálták), finom és még csak nem is drága. Végül is 3 – 4 tojással jól is lehet lakni, és nem vág földhöz az ára.

A hideg ételek között is népszerű, hiszen ott is sok arcát mutatja. Ez a tojáskrémek egy diétás változata, ami a majonézestől eltérően olajmentes. Lehet, hogy az uborkás ízesítés csak nekem volt új, de nagyon finom változatosságot jelentett. lehet kenyérre is kenni, de szénhidrátkerülő diétában nyugodtan fogyaszthatjuk kiskanállal is.

4 tojás
1 fej lila hagyma
2 kisebb kovászos uborka (lehet vizes vagy csemege is)
20 dkg krémes túró
1 ek mustár
1 gerezd fokhagyma
só, bors, finomra vágott zöld fűszerek (petrezselyem, medvehagyma, snidling … )

Vágjuk finomra a hagymát és az uborkát. A tojást főzzük keményre és hámozzuk meg. A összevágott tojást keverjük el a túróval, mustárral és a fűszerekkel. Ha nem lenne elég krémes, egy kanál tejföllel vagy joghurttal lazíthatjuk. Keverjük bele a hagymát és az uborkát is. Legalább egy órára tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízei.


 

Szóljon hozzá!