Az egyik leginkább változatosan használható alapanyagunk a tojás. Túl azon, hogy rendkívül értékes táplálék (már koleszterin szempontból is rehabilitálták), finom és még csak nem is drága. Végül is 3 – 4 tojással jól is lehet lakni, és nem vág földhöz az ára.
A hideg ételek között is népszerű, hiszen ott is sok arcát mutatja. Ez a tojáskrémek egy diétás változata, ami a majonézestől eltérően olajmentes. Lehet, hogy az uborkás ízesítés csak nekem volt új, de nagyon finom változatosságot jelentett. lehet kenyérre is kenni, de szénhidrátkerülő diétában nyugodtan fogyaszthatjuk kiskanállal is.
4 tojás
1 fej lila hagyma
2 kisebb kovászos uborka (lehet vizes vagy csemege is)
20 dkg krémes túró
1 ek mustár
1 gerezd fokhagyma
só, bors, finomra vágott zöld fűszerek (petrezselyem, medvehagyma, snidling … )
Vágjuk finomra a hagymát és az uborkát. A tojást főzzük keményre és hámozzuk meg. A összevágott tojást keverjük el a túróval, mustárral és a fűszerekkel. Ha nem lenne elég krémes, egy kanál tejföllel vagy joghurttal lazíthatjuk. Keverjük bele a hagymát és az uborkát is. Legalább egy órára tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízei.
Beszélgetés