Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Szűzérmék gombaraguval

A nagy megkönnyebbülés után kellett valami gyors, mégis emlékezetes vacsora.

Nem hazudtolva meg önmagam, kihasználtam az időt, amíg Párom várt a sorára az államvizsgán felfedeztem a gyöngyösi piacot. Érdemes volt. Roppant módon tudnék örülni annak, ha itt nálunk ilyen élénk piac lenne, ennyi alkalmi árussal, magántermelővel.

Az eddigi esős időjárás kevés hasznot hozott, talán egyedül a gomba nem bánta. A Mátra lábánál pedig hoztak a piacra bőséggel. Érdekes módon vargánya nem volt, rókagomba viszont annál több, fővárosi szemmel nézve egészen barátságos áron.

Egy szűzpecsenyéről (kb. 40 dkg) lefejtettem a hártyáját és 2-3 cm vastag szeletekre vágtam.

A gombát finomszőrű kefével leporoltam, amelyik nagyon sáros volt leöblítettem. Egy kis fej hagymát finomra vágva kevés olajon megpároltam. Rádobtam a gombát és nagy lángon pirítani kezdtem. Pár ágacska kakukkfűről lehúztam a levélkéket és némi frissen darált bors mellett a gombára szórtam. 5 perc alatt elfőtte a levét és a gomba meg is puhult.

Másik serpenyőt alaposan felforrósítva kevés olajon pirosra sütöttem a szűzérmék egyik oldalát. megfordítottam és amíg azon is pirult, megsóztam és daráltam rá egy kis borsot. Összesen 5 percet sült a két oldalán. Aki éhesebb volt, kaphatott hozzá hagymásan főtt kölest. Hárman jól laktunk  belőle.


 

Szóljon hozzá!