Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Szicíliai húsgombóc paradicsommártásban

Egy NoSaltyn közzétett recept adta az ihletet, hogy az előzetes elképzelés nélkül megvett és ledarált lapockát milyen formában vacsorázzuk meg.

0,5 kg darált lapocka
1 kg paradicsom
10 dkg reszelt füstöltsajt
1 tojás
1 fej hagyma
1 dl tej
zsemlemorzsa

bors
bazsalikom
oregano
kakukkfű

A paradicsomot meghámoztuk és összevágtuk. A kockákra vágott hagymát kicsit megpirítottuk, majd a hozzáadott paradicsommal, megsózva csendesen főztük.

A darált húst összedolgoztuk a tojással, sajttal, tejjel, morzsával, az apróra vágott zöld fűszerek egy részével – a másik részét félretettük a mártáshoz – és a sóval, borssal. Annyi tejet dolgoztunk bele, hogy lágyan gyúrható massza legyen. Diónyi golyókká formázva, serpenyőben körbepirítottuk.

Mire ez kész lett, a paradicsommártás is szinte szétfőtt, alig kellett turmixolni. Előtte pár perccel beledobtuk a félretett zöld fűszereket. A gombócokat beleszedtük a mártásba, és rotyogtattuk pár percig. Megvártuk, amíg kicsit kihűl, nem volt kedvünk azon forrón nekiállni.


 

Szóljon hozzá!