Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Sóskaleves

Ez olyannyira alap recept, hogy rá is csodálkoztunk, miért került ilyen rég az asztalra.

Valahogy inkább mártásként készítjük el a sóskát, pedig finom az levesként is. Egyike a 10-perces leveseknek és garantáltan elronthatatlan. Ha nagyon sürgősen kell valami meleg levest varázsolni, akkor azonmód, zacskóstul bedobhatjuk egy tányéron a mikróba a sóskapürét, hadd olvadjon.

Amíg olvadozik üssünk fel egy tojást, 2 ek olajjal és sóval keverjük simára, majd adjunk hozzá annyi lisztet, hogy sűrűn folyós legyen. Ezzel előkészítettük a levesbetétet.

Kevés olajon pirítsunk habzásig 2 ek lisztet és öntsük fel a kiolvadt sóska által eresztett lével, meg vízzel, ha kevés lenne. Dobjuk rá a sóska sűrűjét is, keverjük simára – ha sikerült volna csomóssá tenni a lisztet, nyugodtan dugjuk bele a botmixert, az lesz az erősebb. Eresszük fel annyi vízzel, hogy jusson mindenkinek, sózzuk meg és kóstoljuk. Ha túl vad, savanyú lenne, szelídítsük 1-2 tk cukorral, de semmiképp se édes legyen, hagyjuk meg a savanykás jellegét. Végül kiskanállal szaggassuk bele a galuskát, és ha megfőtt, tálalhatjuk is a levest.


 

Szóljon hozzá!