Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Sajttal töltött könnyű fasírt, narancsos salátával

Úgy alakult, hogy senki se ebédelt meleget, ilyenkor kell valami könnyű vacsorát csinálni, hogy ne teljék el nap főtt étel nélkül.

Rendszerint akad a fagyasztóban egy-egy adag darált hús. Amikor valamihez húst veszek, inkább nagyobb darabot viszek haza és szétbontom a felhasználásnak megfelelő részekre. Az ilyenkor félretett részek, ha nem valók apróhúsnak, mennek a darálóba. A darált hús hálás alapanyag, pici fantáziával rendkívül sokoldalúan készíthető el.

30 dkg darált hús
2 – 3 szelet fehér kenyér
1 tojás
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió, kömény, majoranna
néhány kocka ementáli sajt
zsemlemorzsa
vaj

A kenyeret kevés tejjel locsoljuk meg, hogy épp csak megázzon, ne kelljen sokat nyomkodni. A finomra kockázott hagymát pici olajon pirítsuk meg, és  amikor lekapcsoljuk a lángot alatta, nyomjuk bele a gerezd fokhagymát is. Adjuk a húshoz a hagymát és a kenyeret is. Üssük bele a tojást és fűszerezzük meg. Alaposan gyúrjuk össze, ha túl lágy lenne egy kanál zsemlemorzsával segíthetünk rajta.

A sajtból vágjunk centis kockákat és minden húsgombóc közepébe rejtsünk el egyet. A gombócokat forgassuk prézlibe és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha van olajszórónk, akkor kevés olajjal megspriccelhetjük. Nekem egyszerűbb volt kis vajdarabkákat tenni a tetejére, az is szépen ráolvadt. Ugyanígy megtette volna persze valami zsír is, disznó, kacsa, liba. 200 fokra előfűtött sütőben kb. 25 perc alatt sül meg, persze ez erősen függ a gombócok méretétől.

Az így sütött fasírt nem szív magába olajat, lényegesen könnyebb, kevesebb zsiradékot és kalóriát tartalmaz. A megsült gombócok felülete más, mint amit olajba fullasztottunk. Nem sül olyan barnára és sokkal borzasabb marad, mert a prézli szemcséi nem az olajon lábos fenekén gyülekeznek.

A narancsos saláta könnyű köret volt hozzá, de olyan finom, hogy megérdemel egy külön bejegyzést. Igyekszem még ma megírni azt is.


 

Szóljon hozzá!