Vendégségben kínáltak ezzel a salátával. Amilyen meglepetést okozott a színével, amikor asztalra került, olyan elégedett arcokat lehetett látni, amikor megkóstolta a társaság.
Szinte egytálétel értékű, tartalmas saláta. Tipikus téli hozzávalókból készül, ezért is ajánlható Húsvétra, amikor kevés primőr érhető még el. Stílusosan tojással lehetett volna díszíteni, de volt a társaságban allergiás, így ez kimaradt.
A kép az átlagnál is gyengébb, de a telefonomtól ennyi tellett.
4 közepes cékla
3 szál sárgarépa
3 kisebb krumpli
1 citrom
1 fej hagyma
25 dkg savanyú káposzta
3 vizes (csemege) uborka
2 nagy pohár joghurt
bors, mustár, cukor, só
Ha kezeletlen, vékony héjú citromot kapunk, hajszál vékonyan szeleteljük fel. A hagymát vágjuk kis kockákra. A zöldségeket főzzük meg, de ne túl puhára, inkább haraphatóra. A káposztát kóstoljuk meg, és a nagyon savanyú mossuk ki. Ne feledjük, hogy citrom is kerül bele, ne savanyítsuk túl.Vágjuk össze a káposztát, hogy rövid szálakból álljon.
A megfőtt zöldségeket vágjuk kockára, keverjük össze és szórjuk meg borssal. A joghurtba keverjük bele a mustárt, citromlevet, kevés cukorral szelídítsük. Öntsük a salátára, és ha a káposzta nem volt elég sós, sózzuk meg. Tegyük néhány órára a hűtőbe, hogy jók áthűljön és összeérjen.
Beszélgetés