2 közepes, érett paradicsom
5 dkg ketchup
só
őrölt fehér bors
1 evőkanál cukor
2 levél zselatin
2 evőkanál húsleves
1,2 dl tejszín
A paradicsomot földaraboljuk, és szitán áttörjük, majd a ketchuppal elkeverjük, sóval, cukorral, őrölt fehér borssal fűszerezzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, két evőkanálnyi húslevessel fölöntve megmelegítjük, majd a paradicsomos masszához adjuk.
A tejszínt habbá verjük, és azt is óvatosan beleforgatjuk. A masszát egy vízzel kiöblített tálcára simítjuk 2 centiméter vastagon és legalább fél napra, behűtjük. A megdermedt habból kekszkiszúróval különböző alakokat vágunk ki és késsel megemelve a hidegtálra, tesszük. A leeső maradékot késsel apróra vágjuk, és saláták díszítésére használjuk.
Beszélgetés