Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Poulet royal – fokhagymás csirke

Francia, egyes vélemények szerint provence-i recept, aminek most van igazán szezonja, mert ilyenkor a legfinomabb ízű az új fokhagyma.

1 csirke vagy csak combok
15-40 gerezd fokhagyma
fehér bor
tejföl
zöld fűszerek
bors

Beáztatjuk a római tálat, ha nincs megteszi egy fedeles jénai is. Szétszedjük a fokhagyma fejeket, eltávolítjuk a gerezdek közötti – öreg fokhagymánál zörgősre száradt – hártyákat, de a gerezdeket nem hámozzuk meg. A csirkét kívül belül besózzuk, a hasüregét megszórjuk borssal és beletesszük a zöld fűszereket (rozmaring, kakukkfű, majoranna…). A tálba tett csirke köré szórjuk a fokhagyma gerezdeket. A tálat lezárjuk és legalább 200 fokon sütjük másfél órán át. A megpuhult csirkét áttesszük a jénai fedelébe, és a sütőbe visszatolva szépen megpirítjuk.

Közben mártást készítünk, amihez a krémszerűre puhult fokhagymákat kinyomjuk a héjukból. Ezt a krémet felengedjük a csirke levével és a fehér borral. Kiforraljuk, majd simára keverjük benne a tejfölt. A mártást a csirke mellé tálaljuk, amit egyszerűen csak friss fehér kenyérrel, esetleg fokhagymás baguettel kínálunk. Ettől biztos nem lesz senkinek magas vérnyomása.


 

2 hozzászólás Poulet royal – fokhagymás csirke

Szóljon hozzá!