Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Pikáns pirított patisszon kockák

Sógorék idei tökinváziója levezetéseként kaptunk egy nagy szatyor tökfélét, benne néhány nagyobbacska, de még zsenge patisszonnal. Ez a könnyű, hústalan étel készült belőle, annak bizonyítására, hogy a diéta nem kell feltétlenül unalmas legyen.

A patisszont megpucolva vágjuk centis kockákra. Egy nagy fej hagymát is aprítsunk hasonló méretűre. Pici olajat forrósítsunk egy teflonos serpenyőben,  és forgassunk át rajta egy vékony csíkokra vágott chilipaprikát (ez természetesen kimaradhat, ha nem akarjuk csípősre fűszerezni). Szórjuk rá a hagyma és a patisszon kockáit, majd nagy lángon, kevergetve pirítsuk. Ez eltart negyed órát is, mivel a patisszonban is elég sok víz van.

Amikor ilyen szép aranybarnára pirult, szórjuk meg sóval, borssal és sok összevágott bazsalikom levéllel. Tálalhatjuk köretként valami könnyű hús mellé, de önálló étkezésnek is megteszi.


 

Szóljon hozzá!