Könnyű nyári egytálétel, húsmentes fogásként, de akár köretként is.
Keressünk a piacon nem túl nagy, lehetőleg még újra hasonlító, vékony héjú krumplikat, ez így július végén még nem nehéz. Alaposan mossuk meg, egy kicsit meg is dörzsölhetjük a fém sikáló szivaccsal. 60 dkg krumplit vágjunk félcentis szeletekre, és sózzuk meg. Lehetőleg teflonos edényben, pici zsiradékon kezdjünk el párolni egy fej nagyobb kockákra vágott hagymát. Tegyük rá a krumplit és, csak úgy a saját gőzében pároljuk tovább. Néhány perc múlva látni fogjuk, hogy kezd a széle áttetszőbbé, üvegessé válni. Ekkor adjunk hozzá 30-40 dkg szeletelt paradicsomot és ugyanennyi gombát. Fűszerezzük finomra vágott bazsalikommal, petrezselyemmel, oreganoval. Lefedve, a paradicsom levében pároljuk puhára. Ha a krumplit nem vágtuk vastagabbra fél centinél, jó negyed óra alatt megpuhul. Múltkor kaptam egy marék rókagombát, nagyon jól mutatott a színe, és persze az íze is fantasztikus.
Beszélgetés