Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Pangasius filé grapefruitos mártással

Tartom magam szilárd elhatározásomhoz, folytatom a hűtőkievést.

Ennek megfelelően előkerült egy zacskó pangasius filé. Ez nagyon finom hal, de jelentős mennyiségű vizet is fagyasztanak hozzá, jégkéreg formájában. Így aztán nem lehet a szokásos módon kiolvasztani – borsozni és citromlével megcsepegtetni – mert annyi víz lesz alatta, hogy minden ízesítőt lemos, felhígít. Most támadt egy ötletem ami bevált. Forró vizet eresztettem a csapból és ezzel leolvasztottam a felületi jégréteget. A lecsöpögtetett filéket ezután már a szokott módon dobozba téve, a hűtőben hagytam kiolvadni. Végül alig volt alatta több lé, mint amit ráöntöttem.

1 zacskó halfilé (három személyre épp elég)
2 kis grapefruit
1 dl tejszín
diónyi hagyma
só, bors, szerecsendió virág, gyömbér, madras curry

A jégkérgétől megszabadított halfilékre daráljunk borsot és csurgassuk az egyik grapefruit kifacsart levét. A hűtőben hagyjuk, szép lassan kiolvadni.

A hagymát kockázzuk finomra és kevés olajon pároljuk üvegesre. Öntsük fel a másik grapefruit levével és azzal, amit a kiolvadt halfilékről letöltöttünk. Fűszerezzük meg és csendesen forralva puhítsuk meg a hagymát. A botmixerrel dolgozzuk simára, adjuk hozzá a tejszínt és azzal tovább turmixolva habosan krémes mártást kapunk. Kóstoljuk meg, ha nagyon savanyú volt a gyümölcs, egy kávéskanál cukorral egyensúlyozzuk ki.

A halfiléket papírtörlővel itassuk le és kevés olajon (még finomabb, ha a fele vaj) mindkét oldalán süssük meg. A filék vastagságától függően 5 – 6 perc elég is ehhez. A mártással kínáljuk, köretként egy saláta is megteszi, ha könnyű vacsorának szánjuk.


 

Szóljon hozzá!