Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Padlizsánsaláta Izraelből

Nincs személyes tapasztalatom Izrael gasztronómiájáról, így a recept autentikusságát is csak az adja számomra, hogy egy ott élő főkonyhatündértől származik. Az alapanyagok között semmi olyan sincs, amit idehaza ne használnánk akár napi szinten is. Egyedül a fűszerezése az, ami magán viseli a keleti konyha hatásait. Érdekes kontraszt a salátában a puhára főzött padlizsán mellett a ropogós hagyma.

A padlizsánt vágjuk centis kockákra. Eredetileg úgy szólt a recept, hogy héjastul, de én jobb szeretem hámozva. Kevés olajon pároljuk puhára, de még ne essen szét. Párolás közben töltsünk alá pár korty paradicsomlevet, ha le akarna sülni. mikor megpuhult sózzuk meg, fűszerezzük kardamommal, késhegynyi fahéjjal. Nyomjunk bele két gerezd fokhagymát. Keverjük össze egy kisebb fej kockára vágott hagymával és egy marék finomra vágott koriander levéllel. Paradicsomszezonban kockázott paradicsomhúst is keverhetünk a párolódó padlizsán közé. Ha nincs friss, két kanál paradicsompürével adjuk meg paradicsomos jellegét. Ha a paradicsom nem volt elég savanykás, pár csepp citromlével tegyük pikánssá. Lehűtve kínáljuk. Ha teflonos edényben főzzük, alig kell olajat alá töltenünk, így remekül beleilleszthető egy fogyókúra receptjei közé.


 

1 hozzászólás: Padlizsánsaláta Izraelből

Szóljon hozzá!