Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Pácolt gomba nyárson

Nyárváró ételről van szó, mivel grillezni készítettük először. Annyira finom, hogy akár sütőben is érdemes megsütni, bár azért a grillen összehasonlíthatatlanul jobb lesz, meg különben is, hadd grillezzünk már esőmentesen.

Tulajdonképp olyan köretnek szántuk, amit a hús mellett meg lehet sütni, de akár hús nélkül is megállja a helyét. Minimális módosítással húskerülő vendégeinknek is kedvében járhatunk vele.

1 kg egyenletes méretű, nem túl nagy gomba
1,5 dl olívaolaj
5-8 evőkanál szójaszósz
4 gerezd fokhagyma
kakukkfű, oregánó

hajszálvékony szalonna szeletek

A gombát folyó víz alatt, röviden öblítsük le, de ha elég tiszta, akkor csak töröljük meg, hogy ne szívhassa tele magát vízzel. A kalap aljánál vágjuk le a szárait, a leeső darabokból főzzünk gombakrém levest.

Az olajból, a szójaszósszal és a fűszerekkel keverjünk páclevet, egy jól zárható műanyag dobozban. Tegyük bele a gombát, zárjuk le és többször forgassuk meg, hogy a páclé mindenütt bevonja a gombafejeket. Éjszakán át pácoljuk a hűtőben.

Sütés előtt húzzuk beáztatott bambusz nyársakra. Aki teheti, tegyen közéjük egy-egy szeletke szalonnát is. Jó parázs fölött hamar megsül.


 

Szóljon hozzá!