Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Pácolt brokkoli saláta

A piacot elárasztotta a gyönyörű, friss brokkoli. Érdemes egyszer kipróbálni, hogy nem meleg ételt főzünk belőle, mert ez a sokoldalú zöldségféle többre képes a krémlevesnél és rakott recepteknél. Igényel némi előre gondolkodást, ez nem a dobjunk össze gyorsan valamit receptek egyike. Nem az elkészítése tart soká, csak az összeérlelési időkkel kell számolni.

1 fej brokkoli
1 tojás
2 dl olaj
mustár
citromlé
esetleg porcukor
só, fehérbors, csombor, szódabikarbóna

A brokkolit szedjük szét rózsáira. A megmaradó, vastag torzsáját el ne dobjuk, remekül elfér egy krémlevesben, egyáltalán nem fás. A rózsákat tegyük enyhén sós, csomborral ízesített vízbe. Szórjunk mellé egy kávéskanál szódabikarbónát, ez segít szép zöldnek megőrizni. Főzzük meg, de figyeljünk rá, nem tart sokáig, és inkább hagyjuk kicsit roppanósra, mintsem pépesítsük. Szűrjük le és tegyük át a páclébe, amit sós vízből, citromlével savanyítva, esetleg cukorral szelídítve kevertünk. Ebben a lében hagyjuk kihűlni és pácolódni másnapig. Akkor szűrjük le, és hagyjuk szinte szárazra lecsöpögni.

Készítsük el az öntetét. Ehhez üssük bele a tojást egy olyan, magas faló tálba, amiben a gépi habverővel tudjuk keverni. Szép lassan, majonéz módjára csurgassuk bele az olajat. Valóban majonéz lesz a teljes tojásból is, ha géppel verjük. Ízesítsük fehérborssal, mustárral, citromlével, és ha túl savanyúnak találnák, cukorral. Öntsük le vele a brokkolit és hagyjuk néhány órán át összeérni.

Ha apró kockákra vágott kolozsvári szalonnát ropogósra sütünk, a leszűrt pörcét rászórva komplett vacsorának is megteszi.


 

2 hozzászólás Pácolt brokkoli saláta

  • Ez nagyon jól hangzik.:)
    Egész tojásból és olajból inkább a mixelő rúddal érdemes majonézt készíteni. Ha van a mixelő rúdnak saját hosszúkás műanyag edénye, abban, ha nincs akár egy nagyobb pohárban, korsóban, amiben belefér a rúd. Egyszerre beleteszem a tojást és az összes olajat, lenyomom a rudat az edény aljáig, bekapcsolom, és lassan húzom felfelé. 10 másodperc alatt kemény majonéz lesz belőle, kevergetés nélkül. (Ezt csak azoknak írtam, akik nem ismerik ezt a módszer. Gabiról ezt nem is feltételezem.):))

  • SZYMARTA

    Szia Aliz!
    Nekem az egésztojáshoz is a habverő “jön be” – tudod a kelet-német!:)) (A pohár hozzá a készletéből van)

Szóljon hozzá!