Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Omlós disznócomb és az új játékom

Emlékezetesen finom vasárnapi pecsenyét sikerült tálalnom.

Azzal kezdődött, hogy a Nagycsarnokban – a netező ragadozók által közismert hentesutánzatnál – vettem egy darab disznócombot. Volt benne egy dió és rajta  a kapcsolt részek. Utóbbiakból valami darált hús alapú dolog fog készülni.

Azzal folytatódott, hogy ki kellett már élesben is próbálni azt a húshőmérőt, amit nemrég kaptam ajándékba. Ezzel el is dőlt, hogy a menü fő attrakciója az egyben sült hús lesz.

Szép tisztán bontsuk ki a combból a gömbölyű dió részét, és szedjük le a hártyáit. Pár helyen megszúrva tuszkoljunk bele kisebb fokhagyma gerezdeket és hagyma szálakat. Két evőkanál olajból, mustárral, borssal, őrölt köménnyel és rozmaringgal keverjünk maszatot, amivel körbe pacsmagoljuk be a húst. Ne feledékenység okán maradt ki a só a felsorolásból, az csak vizet szívna ki a húsból, szárazabbá téve azt. Gondosan lefóliázva tegyük éjszakára a hűtőbe.

Amint fölébredünk, vegyük ki a hűtőből, és amíg magunkhoz térünk hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. Fűtsük be a sütőt a legmagasabb hőfokára, pl. 250 fokra. Alaposan sózzuk meg minden oldaláról, majd tegyük rácsos tepsibe és toljuk a forróságba, ahol 10 perc alatt körbe megpirul. Utána húzzuk le a sütőt, 80 fokra. Ezen a ponton akár el is mehetünk otthonról, legalább 3 órán át rá se kell néznünk, de ez erősen függ a hús vastagságától. Ez egyike azon alkalmaknak, amikor hagyjuk pihenni a légkeverést a sütőben. Nincs rá szükség és az is csak szárítani a húst.

Ha van húshőmérőnk, mérjük meg a közepének a hőmérsékletét. 65 – 70 fokot ha elérte, nyugodtan tálalhatjuk. Tökéletesen omlós, puha, rendkívül szaftos pecsenye lesz a jutalmunk, ami sütése közben el se kellett fáradjunk.


 

1 hozzászólás: Omlós disznócomb és az új játékom

Szóljon hozzá!