Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Nyári zöldséges csirkés egytál

A sütési időt nem számítva félórás recept. Tipikus nyári étel, az éppen kapható zöldségekből lehet összerakni. Nem csak csirkével lehet megcsinálni, de pl. a disznóhús már annyival lassabban puhul meg, hogy addigra a zöldségekből püré lesz. Csak annyi zsiradék van benne, amennyit a csirke húsa tartalmaz, az pedig minimális, így zsírkerülő étrendbe is remekül beleilleszthető.

csirkecombok
cukkini
paradicsom
hagyma
zöldbab
piros húsú paprika
só, fűszerek

A tepsi aljára terítettem a szeletelt paradicsomot és megszórtam pici sóval, aprított bazsalikommal. A következő rétegbe zsenge zöldbabokat tettem, amiket csomborral (borsikafű) szórtam meg. Erre kerültek a csirkecombok, jelen esetben filézett felsőcombok, a bőrük nélkül. Só és bors volt a fűszere. Végül a kockázott paprika, a gyalult hagyma és a cukkini fedte be, szintén óvatosan megsózva és kakukkfűvel megszórva. Töltöttem rá 1 deci fehérbort és a sütőben, 160 fokon, fedetlenül, sütöttem 40 percig. Nekünk elég volt ennyi zöldség köretnek is, aki kevesli, vékonyra szeletelt krumpliból tehet egy réteget a húsok alá.


 

Szóljon hozzá!