Ha már egyszer könnyített fasírt volt a vacsora, ahhoz járt egy könnyű köret is.
Amikor a fasírt a sütőbe került, akkor készült a saláta. Az a fél óra, amíg megsültek a húsgombócok, pont elég volt ahhoz, hogy az ízek összeérjenek, de még semmi sem kezdett összeesni, megpuhulni.
Szerintem egy marék aprított diót belekeverve akár önálló fogásként is megtenné.
fél fej jégsaláta laskára vágva
2 nagyon kicsi narancs
1 mandarin
egy alma
1/3 friss karalábé
1/3 kígyóuborka (a magos részt eltávolítottam)
1 kicsi doboz kukorica
2-3 ág citromfűről lecsipkedett levél apróra vágva
3-4 ek narancsos olívaolaj
3-4 spricc málnaecet
egy – két csipet szezámos só
egy tekerésnyi bors
A hozzávaló elárulják, hogy a receptet a hűtő tartalma határozta meg. A hámozott alma vékony szeletekre, a karalábé és az uborka kis hasábokká, a narancs karikákra vágva került a salátába. Elkészítése a saláták szokásos módján történt: mindent bele egy tálba, és keverjük össze.
Beszélgetés