Hamar elkészíthető ez a könnyű nyárias recept, csak a sütése igényel hosszabb időt. Keressünk hozzá finomrostú omlós húst, pl. hátszín, rostélyos olyan vége, ami már komolyabb szeletet nem ad ki.
1 kg marhahús
60 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 kanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld
só
bors
oregano
Vágjuk a húst vékony szeletkékre, a petrezselyemzöldet és az oreganoyt – ha friss – apróra. A paradicsomot forró vízbe mártva hámozzuk meg és kockázzuk fel. Kenjünk ki egy tepsit olajjal és terítsük el benne a hússzeleteket. Szórjuk meg sóval, borssal, fűszerekkel és a szétnyomott fokhagymával. Fedjük be a kockázott paradicsommal, és jól takarjuk be alufóliával. 150 fokos sütőben süssük, amíg megpuhul. Először másfél óra után érdemes megnézni, aztán félóránként. Amikor puha, vegyük le róla a fóliát és 180 fokon süssük rövidebb lére, kicsit meg is piríthatjuk a tetejét. Ha nem fogyókúrázunk, tört makarónival, pennével tálaljuk.
Beszélgetés