Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Morzsásnak álcázott kókuszos hal

Mikor láttam és olvastam Trinity halfiléjét, eldőlt, hogy a meghatározott cél nélkül, csak készletre vett halfilé így fogja végezni. Nagyon érdekelt a pirított kókuszreszelék, amit eddig inkább csak süteményekben használtam. Tudom persze, hogy ahol a kókusz megterem, ott nem ilyen egysíkú a használata, valahogy idehaza így szoktuk meg.

Azt már talán említeni is fölösleges, hogy a recept nem másolatként készült el. Pangasius filét vettem, mert mi éppen annak puhaságát, omlósságát szeretjük, szálkára meg ezzel sincs gond. Korianderzöld is ritka vendég a konyhánkon, még a piacunkon se találnék, a csípős ellen pedig van akinek tiltakozik a gyomra. Ezektől eltekintve is nagyon finomat ebédeltünk.

1 kg pangasius filé (szerintem szinte bármilyen halból finom)
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors, kurkuma, gyömbér, őrölt koriander, késhegynyi csemegepaprika
1 lime

Nyomjuk ki a lime levét és reszeljük le a héját. A fagyott filékre csöpögtessük rá a levet és szórjuk rá a héjat, majd lezárt dobozban tegyük a hűtőbe, ahol másnapra szépen kiolvad. Nagyon finom íze lesz bármilyen halfilének, amit így olvasztunk ki, akár sima citrommal helyettesítve a zöldet.

Vegyük ki a filéket a léből, amit eresztettek és papírtörlővel szárítsuk le. Fektessük jóféle sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy a tepsibe helyezhető, beolajozott rácsra. Sózzuk meg és daráljunk rá borsot. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és pirítsuk meg rajta a kókuszreszeléket. Csak halvány sárgára pirítsuk, a hal sütése közben még sötétedni fog, viszont nem lenne jó ha megégne. Húzzuk félre a serpenyőt, nyomjuk bele a fokhagymát, szórjuk bele a gyömbért, koriandermagot és a kurkumát. Pár pillanatra tegyük vissza a tűzhelyre, épp csak amíg pezsegni kezd. Egyenletesen osszuk el a halfiléken, hogy minél jobban bevonja. Tegyük a 170 fokra előmelegített sütőbe, ahol szűk negyed óra alatt elkészül. Ne süssük túl sokáig, nem finom ha kiszárad.

A kókuszreszelék ropogósra sült, fűszeres kérget képez a halon, ami nagyon érdekes ellenpontja a hús enyhe ízének. Nekem kicsit kevésnek tűnt a kókusz, legközelebb bővebben fogom mérni. A fűszerekkel se spóroljunk, a kéreg erősen fűszeres legyen.


 

Szóljon hozzá!