Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Mézzel karamellizált bébirépás cukkiniragu

Nagyon zsenge, vékony cukkiniket kínáltak a piacon, hoztam is belőle. Volt még egy jó marék fagyasztott bébirépa is idehaza, ezek adták az alapját ennek a receptnek.

A cukkinit felszeleteltem,  a hagymát szálasra vágtam, és egy kápia paprikát is hasonlóan vékony metéltre. Egy teflon serpenyőben, pici olajon megpirítottam a cukkini karikákat és félre tettem egy tányérra. Pici olajat utánatöltve karamellt csináltam 1 ek. mézből, amibe beleforgattam a hagymát és a paprikát, majd rövid pirítás után a répákat. Kis lángon, fedő alatt pároltam néhány percig, hogy a répa kiolvadjon és a saját gőzében puhuljon egy kicsit. Hozzáöntöttem a cukkinit, megsóztam, szórtam rá kétféle kakukkfüvet, bazsalikomot, rányomtam egy kis gerezd fokhagymát és meglocsoltam kevés balzsamecettel. Újabb pár perc összeérlelődés után egy jó deci tejszínnel öntöttem nyakon, amivel már nem forraltam, csak melegítettem. Fogyókúrások a tejszínt akár el is hagyhatják.  Fűszeres, sárga rizsre tálaltam.


 

Szóljon hozzá!