Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Medvehagymás karfiol – a tél és a tavasz randija

Ugye azt nem kell megmagyarázni, hogy melyik évszakot melyik hozzávaló is képviseli?

Így tavaszra a karfiol rengeteg variációját megettük már, sokat többször is. Üdítő változatosságként színesíti – jelen esetben szó szerint is – a legkorábbi, nagyon zöld finomság, a medvehagyma. Lehetne ezt is hússal készíteni, de nagyon finom anélkül is, és még a megfőzésébe se szakadunk bele.

A karfiolt szedjük rózsáira és gondosan mossuk meg. Tegyük sós vízbe főni, ha kevésbé szagosan szeretjük, fele tejbe, de a szerecsendiót semmiképp se hagyjuk ki a levéből. Másik edényben főzzünk néhány tojást keményre.

A medvehagymáról húzzuk le a vastag szárát és tegyük egy pohárba, amibe belefér a botmixer feje. Adjunk hozzá egy pohár tejfölt, egy evőkanál keményítőt és aprítsuk amíg szép zölddé válik.

A roppanósra főtt karfiolt szűrjük le, és sorakoztassuk kikent tűzállóba a rózsákat. Dugdossuk közé a gerezdekre vágott keménytojást, sózzuk meg, daráljunk rá borsot és simítsuk a tetejére a megzöldült tejfölt. 180 fokos sütőben süssük addig, amíg a szélén jól láthatóan rotyog. Addigra épp kezd is színesedni a teteje.


 

Szóljon hozzá!