Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Marhasült komótosan

Minap a piacon a kosaramba ugrott egy darab marha fehérpecsenye. Gyönyörű, karajhoz hasonlóan hosszúkás, színhús darab. Amilyen szépség, annyira kell is vigyázni rá. Abban is hasonlít ugyanis a karajra, hogy teljesen zsírtalan, igen könnyű kiszárítani. A már jól bevált, alacsony hőfokon történő készítést választottam hozzá, azt meghálálja.

A tökéletesen lehártyázott húst megsóztam, megborsoztam. Egyikkel se spóroltam, hiszen elég vastag húsnak kéne ízt adjanak. Két jókora gerezd friss fokhagymát vékonyan felszeleteltem. Kiterítettem egy folpackot az asztalon, szétraktam rajta a szeletkék harmadát, rátettem a húst és beborítottam a maradék fokhagyma szelettel. Vagy 4-5 rétegben, körbecsavartam a fóliával, közben a végeit mindig alá gyűrve. Az így becsomagolt húst egy jénaiba tennem és be vele a 75 fokos sütőbe. Ez délután három felé történt. Mikor az esti hangversenyről hazaértünk, úgy kilenc után, várt a kész hús. Ami levet csak kienged magából, azt a fólia felvágása után kis vörösbor hozzáadásával be kell forralni mártássá, pici vajjal fényesítve kínálni a vékonyan szeletelt hús mellé. Száraz, omlós, igazi húsízű pecsenye, zsírkerülők is bátran fogyaszthatják.  Aki zsírosabbra venné, megtűzködheti szalonnacsíkokkal. Gondosan becsomagolva kell a hűtőbe tenni, hogy ne száradhasson ki. A hideg húst célszerű hússalátába vagy másképp átlényegítve elhasználni, csak szárazabb az már, mint frissen.


 

Szóljon hozzá!