Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Málnás dinnyesaláta – kétféleképp

A minap még láttam a piacon sárgadinnyét és málnát is. Az utolsó lehetőség, hogy ezt a gyümölcsös desszertet megcsináljuk és alacsony lelkiismeretfurdalás tényezővel “bűnözhessünk”.


1 sárgadinnye (kb. 1 kg)
25 dkg málna
Az édes változathoz:
őrölt fahéj
pár csepp pálinka/rum
esetleg méz
A fűszeres változathoz:
friss bazsalikom
friss kakukkfű
balzsamecet
durvára őrölt bors
esetleg csilipehely

A dinnyét kívülről alaposan megmossuk, lehetőleg kefével lesikáljuk. Kettévágjuk és kanállal kikaparjuk a magos részét. Karalábévájóval kis golyókat faragunk a húsából, amit egy tálban gyűjtünk. Nem baj, ha nem tökéletes gömböket készítünk, törekedjünk arra, hogy kevés hús maradjon a héjon. A málnát leöblítjük és lecsepegtetjük.
Az édes változathoz a dinnyegolyóra fahéjat szórunk, megcsepegtetjük a pálinkával vagy rummal (ha gyerekek is kapnak belőle, ez elmarad). Ha nem elég édes a dinnye, kevés mézet is csurgatatunk rá. Óvatosan összekeverjük, majd a málnával rétegezve visszatöltjük a fél dinnyehéjakba.
A fűszeres változathoz finomra vágjuk a leöblített és lecsepegtetett bazsalikom és kakukkfű leveleket és a dinnyegolyókra szórjuk. Darálunk rá durva borsot – még finomabb, ha a darálóba fehér, zöld és piros borsot is teszünk – majd ha csípősebben szeretjük, megszórjuk csilipehelyjel. Pár csepp balzsamecetet is öntünk rá. Óvatosan összekeverjük és a málnával rétegezve visszatöltjük a fél dinnyehéjakba.
Jól záródó dobozba téve, vagy gondosan folpackba csomagolva betesszük néhány órára a hűtőbe. Hidegen tálaljuk.


 

Szóljon hozzá!