Gyors, könnyű és finom. A teljes előkészítése megvan negyed óra alatt, a többi a sütő dolga.
Most habos krumplipüré készült hozzá, de nagyon finom kevés vajon párolt zöldségkörettel is.
Fejenként
1 csirkecomb
1-2 csirkemáj
1 dl fehérbor
só, bors, szegfűbors, kakukkfű
A csirkecombok bőrét, az ujjunkkal alányúlva válasszuk el a hústól. Az így előkészített combokat sózzuk és fűszerezzük meg.
A felemelt bőr alá helyezzünk 1-2 csirkemájat és hústűvel zárjuk le, nehogy sütés közben kibújjon.
Tepsi rácsára helyezve töltsünk alá 1 dl fehérbort. A tepsit szorosan fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe, ahol 180 fokon 30-40 perc alatt puhul meg. A végén vegyük le a fóliát, a sütőt állítsuk a legmagasabb hőmérsékletre és néhány perc alatt pirítsuk ropogós pirosra a bőrét.
Beszélgetés