Nagyon mutatós fogás, amit sokkal könnyebb elkészíteni, mint ránézésre gondolnánk.
Olyan vendégváró étkezéshez készült, ahol nem volt idő tálalás előtt sokat főzőcskézni, olyan fogásokat kellett összeállítani, amik jól előkészíthetők és épp csak a befejező lépések maradnak aznapra.
1 kg lazac filé, lehet más szálkátlan hal is
20 dkg kékpenészes sajt, pl. márvány, rokfort, gorgonzola
10 dkg vaj
10 dkg zsemlemorzsa
só, bors, fokhagyma, kakukkfű
Először készítsük el a bundának valót. Ehhez villával törjük össze a sajtot, keverjük össze a lágy vajjal és nyomjuk bele a fokhagymát. Gyúrjuk össze a morzsával és simítsuk folpackkal bélelt – lehetőleg szögletes – jénai fedőbe. Tegyük a hűtőbe, hogy megkeményedjen.
A halfilét sózzuk be, szórjuk meg kakukkfűvel és daráljunk rá borsot. Fektessük a filéket kivajazott tepsibe vagy jénaiba és borítsuk rá az előző nap elkészült morzsás bundát. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 20 – 25 perc alatt elkészül. Tálaljuk könnyű, habos krumplipürével.
Beszélgetés