Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Krémleves brokkoliból

Nem lehet a gyerekeket elég korán rászoktatni arra, hogy mit eszünk, hol vásárolunk, és mivel hétvégén könnyebben, korábban ébrednek, mint amikor muszáj, remek alkalom elmenni velük a heti piacra.

Nagyfiú, öt évének összes tudálékosságával mindent elmagyarázott nekünk, hátha nem tudjuk magunktól, majd meglátva a brokkolit, azonnal megrendelte a krémlevest. Természetesen indoklást is adott hozzá, ízlett az oviban is, bár ott pici darabkák voltak benne. Ezek után persze szó sem lehetett másról.

1 kisebb brokkoli
2 közepes szétfövős krumpli
2 kanál tejföl
só, bors, szerecsendió
tej

A krumplit hámozzuk meg, és vágjuk vékony szeletekre, csíkokra. A megmosott brokkoliról vágjuk le a rózsáit, a szárát pedig szeleteljük vékonyra.

Annyi sós vízben ami ellepi, tegyük főni a krumplit és a brokkoli szárát. 10 perc forralás után adjuk hozzá a rózsákat is, azok jóval hamarabb puhulnak Újabb 10 perc, és minden meg is főtt. Ekkor fűszerezzük meg, tegyük bele a tejfölt, és a botmixerrel alaposan dolgozzuk el. A kapott sűrű krémet annyi tejjel vagy vízzel hígítsuk, hogy bársonyos krémlevessé váljon. Pirított kenyérkockával, ropogósra sütött, hajszálvékony bacon kockákkal vagy mint itt, bolti gyönggyel tálaljuk.


 

Szóljon hozzá!