Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Expressz kókusztallér – tojásfehérje hasznosítás

Ez a recept többféle szempontból is ügyes. Fel lehet használni hozzá sok kimaradt tojásfehérjét, ami a fagyasztóban álmodozik a sütő melegéről, nem tart semeddig se az elkészítése, és még finom is. Ha a cukrot kellő szűkmarkúsággal adagoljuk, viszonylag kis lelkiismeret furdalással ehetünk belőle.

Tegnap dupla adagból csináltam, mert épp 8 fehérje volt egy tömbbé fagyasztva. Közetetésbe kellett beadni valami finomat, illett volna kicsit kidíszíteni, de arra már végképp nem volt energiatartalék. A recept hozzávalói az eredeti, szimpla adag szerintiek.

4 tojásfehérje
10 dkg kókuszreszelék
8 dkg cukor
3 dkg liszt
5 dkg vaj

A fehérjéket verjük kemény habbá, majd szórjuk bele a cukrot, és azzal verjük még keményebbre. A vajat olvasszuk meg, de hagyjuk kézmelegre lehűlni. Legjobb, ha mikróban, nem túl nagy teljesítményen olvasztjuk, akkor elve nem melegszik túl, és a bögre fala hamar visszahűti. Óvatosan keverjük össze a többi hozzávalót a cukros habbal, hogy minél kevésbé essen össze. Ha nagyon szétkeverjük a habot, az egész maszatnak lecsökken a térfogata és csak kevés tallért tudunk sütni belőle.

Rakjunk sütőpapírt a tepsikbe, majd teáskanállal rakjunk rá kupacokat, amiket kicsit kenjünk el, egyenletesen laposra, lehetőleg kerekre. A 180 fokra előmelegített sütőben süssük halványra. Azon frissiben ne nyúljunk hozzá, pár perc hűlés után tudjuk lehúzni a papírról. Szaftos, kicsit ragadós tallérokat kapunk, nem száraz habcsókot. Olvasztott csokival szerettem volna megcsorgatni díszítésül, ez az ami elmaradt. Meg viszont nem maradt az összejövetel végére.


 

1 hozzászólás: Expressz kókusztallér – tojásfehérje hasznosítás

Szóljon hozzá!