Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Karfiolos, almás sertésragu

Irulok, pirulok, hogy mennyire elhanyagolom a blogot, már nem is írom, hogy abszolút nincs időm 🙁

Erre viszont csak szakítok időt, mert amennyire nem mutatós fogás, annyira finom volt.

60 dkg disznócomb
1 közepes fej karfiol
2-3 kásás alma
1 fej hagyma
5 dkg füstölt sonka (nem zsíros bacon kocka)
1 dl fehérbor
só, szegfűbors, szerecsendió virág, csombor
sajt (parmezán)

Pici olajon megpirítottam a sonkát és a hagymát, majd rádobtam a csíkokra vágott húst. Amint az is megpirult, ment bele a csíkokra vágott alma és a bor. Megfűszereztem és fedő alatt hagytam csendesen párolódni.

Mikor félpuha lett a hús, beletettem a karfiol rózsákat és azzal együtt pároltam puhára. A végén kevés parmezánt reszeltem bele. A sajt és a szétfőtt alma sűríti be kissé a levét. Az almától pikánsan könnyed, gyümölcsös ízt kap.

Elég sok karfiol volt benne ahhoz, hogy köretet már ne főzzek hozzá, de a nagyobb étkűeknek kínálhatjuk rizzsel is. A puhulási időt leszámítva megvan 20 perc alatt.


 

Szóljon hozzá!