Irulok, pirulok, hogy mennyire elhanyagolom a blogot, már nem is írom, hogy abszolút nincs időm 🙁
Erre viszont csak szakítok időt, mert amennyire nem mutatós fogás, annyira finom volt.
60 dkg disznócomb
1 közepes fej karfiol
2-3 kásás alma
1 fej hagyma
5 dkg füstölt sonka (nem zsíros bacon kocka)
1 dl fehérbor
só, szegfűbors, szerecsendió virág, csombor
sajt (parmezán)
Pici olajon megpirítottam a sonkát és a hagymát, majd rádobtam a csíkokra vágott húst. Amint az is megpirult, ment bele a csíkokra vágott alma és a bor. Megfűszereztem és fedő alatt hagytam csendesen párolódni.
Mikor félpuha lett a hús, beletettem a karfiol rózsákat és azzal együtt pároltam puhára. A végén kevés parmezánt reszeltem bele. A sajt és a szétfőtt alma sűríti be kissé a levét. Az almától pikánsan könnyed, gyümölcsös ízt kap.
Elég sok karfiol volt benne ahhoz, hogy köretet már ne főzzek hozzá, de a nagyobb étkűeknek kínálhatjuk rizzsel is. A puhulási időt leszámítva megvan 20 perc alatt.
Beszélgetés