Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Juhtúrós töltött csirkemell

Folytathatnám még a címet, a hagymalekvárral, csípős sütőtök raguval és a fűszeres rizzsel, de akkor már nem cím lenne, hanem egyperces novella.

Mérsékelt lelkesedéssel tekintek a csirkemellre, nekem az nagyon száraz hús. Időnként azért csak nekifutok valamilyen elkészítési módjának. Most egy előpácolással indítottam. Ehhez a páclevet (angolul brine, mert a leírás Kaliforniából érkezett) annyi vízből forraltam fel, ami ellepi a húst, babérlevelet és más zöld fűszereket is belefőztem, majd egy ek cukrot és 4 ek sót oldottam fel benne.

Amikor kihűlt ebbe áztattam be a húst – egész csirkét is lehet – és éjszakára a hűtőbe tettem. Ilyen módon növelni lehet a hús víztartalmát, amit megfelelően óvatos elkészítéssel ha megőrzünk, sokkal szaftosabb, omlósabb lesz az étel, anélkül, hogy zsírt adtunk volna hozzá (pl. spékeléssel).

A szárazra törölt melleket éles késsel felszúrtam, megtöltöttem fokhagymával,  borssal összekevert juhtúróval és összetűztem, hogy ne folyhasson ki. Nem sóztam meg, mert az áztatás közben elegendő sót vesz fel. Sütőzacskóba zártam és 70 fokos sütőbe tettem 3 órára.

A zacskót a szájánál megemelve, az alsó sarkát ollóval levágva leeresztettem a levét, amit beforralás után keményítős tejföllel sűrítettem. A sütőben meggyújtottam a grillt, és a fokhagymás olajjal beecsetelt húsokat alá tettem, hogy pici színt kapjanak.

A tányérra került hús jó társaságba keveredett. A mártás mellé lehetett váltogatni akár falatonként is, a sütőtökös ragut, a hagymalekvárt, köretként a fűszeres, hagymás rizst eszegetve mellé.


 

1 hozzászólás: Juhtúrós töltött csirkemell

Szóljon hozzá!