Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Juhtúrós paradicsomsaláta joghurtos öntettel

A paradicsomsaláta ritkán kap ilyen öntetet, mert csúnyán el tudja áztatni. Mégis érdemes a változatosság kedvéért kipróbálni, csak igyekezzünk szárazabb, Lucullus- paradicsomot venni hozzá.

0,5 kg Lucullus-paradicsom
10 dkg juhtúró
2 dl joghurt
0,5 dl salátaolaj
2 gerezd fokhagyma
marék bazsalikomlevél, vagy egy csokor petrezselyemzöld
törött bors
citromlé

Szeleteljük fel a megmosott paradicsomokat. Ha csak nagyon szaftos paradicsomot kaptunk, félbevágva kissé kinyomhatjuk a magos részét. Kicsit megsózva hűtsük be.

A joghurtot keverjük össze az olajjal, nyomjuk bele a fokhagymákat és adjuk hozzá a finomra vágott bazsalikomot / petrezselymet (ki mit szeret inkább). Borsozzuk meg a paradicsomokat, szórjuk rá a juhtúrót, és öntsük le a fokhagymás joghurttal. Aki akarja a tálban össze is keverheti és érlelheti is egy ideig a hűtőben. Úgy kicsit más jellegű lesz, és kevésbé látványos. Nagyobb adagban akár könnyű vacsorának is megteszi.


 

Szóljon hozzá!