Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Indiai piros csirkecombok

Nagyon fűszeres, omlós csirkecombok, amik így nyáron a grillen sütve még finomabbak, mint a sütőben sült mutációjuk.

Az egyszerűen, gyorsan készülő receptek közé csak azért nem írom be, mert fél óránál tovább tart a megsütése, az előkészítése viszont még annyi sem.

A csirke mennyiségétől függő adag joghurtba belekeverek indiai fűszerkeveréket. Szeretem az Ázsiában kapható tandoori keveréket. ha kicsit sápadtabb a színe, egy kis jól festő, hazai fűszerpaprikával még kisegítem. Egy jó kanál sót is teszek a pácba, hogy kicsit elsózottnak érezzem, úgyse veszi be az összes sót a csirke. Én nem szoktam megnyúzni a combokat, de aki sütve sem szereti a bőrét, nyugodtan tegye meg. Hegyes késsel, a bőr nélküli oldalán, a csont mellett többször beleszúrok a húsba, hogy jobban átjárják a fűszerek. Alaposan belemasszírozom a mártás a húsba, és egy jól lezárt tálban bepakolom a hűtőbe. Lehetőleg előző nap pácolom be, de 4-5 órát mindenképp hagyjuk összeérni.

Lehetőleg rácsos tepsibe tegyük a húsokat és a maradék mártást még locsoljuk a tetejére. 180 fokon süssük kb. 45 percig. Egy villával a csont mellett megbökve a vastagját, érezzük, hogy mikor puha, mikor szalad bele szinte ellenállás nélkül. Arra ügyeljünk, hogy legfeljebb a képen látható mértékben piruljon meg. Mivel a fűszerei között paprika is akad, ha nagyon sötétre égetjük, keserű lesz. A joghurtos mártás nagyja lefolyik, elpárolog, csak az omlós húst tálalhatjuk.


 

Szóljon hozzá!